torsdag 22 oktober 2009

Lammfärsbiffar med chèvre-potatispuré


Biffar:
Blanda 500 gram finmald lammfärs med tre vitlöksklyftor, 3/4 paket fryst persilja, 1/2 dl ströbröd och en skvätt mjölk. Salta och peppra rikligt. Forma biffar och stek i varm stekpanna.

Puré:
Skala 5 stora potatisar och två mindre palsternackor. Skär i små bitar och koka mjuka. Häll av i durkslag. Pressa tillbaks i grytan med potatispress. Blanda med muskot, salt, peppar, smör och varm mjölk. När du är nöjd, vänd ner 100 g grovsmulad chèvre i purén.


Garnera biffarna med resten av persiljepaketet.
Servera med chèvrepuré, afrikansk chili (från marknaden i Hout Bay), tomat-löksallad och Petter Svenssons gelé.

Inga kommentarer: